Данія надасть ЗСУ рекордний пакет військової допомоги: що передадуть

Читать на русском
У пакет увійдуть ремонтно-евакуаційна та інженерна техніка, боєприпаси, снаряди для мінометів, мобільні польові мости та машини для розмінування.
Фото: Reuters

Влада Данії прийняла рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги на суму 1,7 млрд данських крон (приблизно 250 млн доларів США).

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті данського Міноборони.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

У пакет, серед іншого, увійдуть ремонтно-евакуаційна та інженерна техніка, боєприпаси, снаряди для мінометів, мобільні польові мости та машини для розмінування.

Зазначається, що це найбільший пакет допомоги, переданий Данією з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Він призначений для «підтримки майбутнього українського наступу».

«Ми знаємо, що росіяни закріпилися на окупованих територіях України, викопали траншеї та замінували поля. Обладнання, яке увійде до цієї партії, допоможе українським танкам і групам механізованої піхоти на передовій», – заявив виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Він також розповів, що загальна підтримка України з боку Данії досягла суми в 11 мільярдів данських крон (понад 1,6 млрд доларів).

Нагадаємо, 28 квітня міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Данія передала ЗСУ артилерійські установки CAESAR. За його словами, Україна тепер має другий за величиною артилерійський парк CAESAR у світі.

Раніше влада країни підтвердила свої плани поставити ЗСУ як мінімум 100 танків Leopard 1.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: