Прорив кордону в Бєлгородській області може змусити рф перекинути частину військ з фронту – аналітики

Читать на русском
Події у Бєлгородській області, на думку аналітиків, можуть змусити росію перекинути частину військ із фронту для захисту кордону. Операція також мала психологічний вплив на росіян.
informator.ua

Прорив кордону в Бєлгородській області росії може змусити Кремль перекинути частину військ з лінії фронту, тоді як Україна готує великий контрнаступ.

Так вважають військові аналітики, опитані агентством Reuters.

За словами експертів, хоча Україна заперечує свою роль у подіях у Бєлгородській області, вони «майже, напевно, були скоординовані з українськими збройними силами».

У соцмережах обговорюють дивні події у Бєлгородській області рфУ Бєлгородській області росії сьогодні вибухи, повідомляють про рух військової техніки та бої на КПП. Реакція соцмереж – у добірці.

«Українці намагаються відтягнути росіян у різні сторони, щоби відкрити слабкі місця. Росіяни змушені надсилати підкріплення», – сказав аналітик Королівського інституту об'єднаних служб Ніл Мелвін.

Прорив кордону стався далеко від епіцентру бойових дій на Донбасі та приблизно за 160 км від лінії фронту на півночі Харківської області.

«Їм (росіянам – ред.) доведеться відреагувати на це і перекинути туди війська, а потім розмістити багато сил уздовж усієї прикордонної зони», – сказав Мелвін.

Відповідальність за напад взяли на себе два угруповання – «Російський добровольчий корпус» (РДК) і Легіон «Свобода росії». «Вони сподіваються, що якимось чином можуть сприяти падінню путінського режиму. Але водночас ми маємо розуміти, що це не незалежні сили… Вони контролюються українською військовою розвідкою», — вважає голова лондонської консалтингової агенції Mayak Intelligence Марк Галеотті.

На його думку, події у Бєлгородській області виглядали як «українська операція щодо формування поля бою перед запланованим контрнаступом».

«... Це справді шанс зробити дві речі. По-перше, налякати росіян, змусити їх турбуватися про можливість повстання серед свого народу. А по-друге, змусити росіян розосередити свої війська», – сказав він.

Мелвін зазначив, що операція також сприяла підняттю морального духу в Україні.

Нагадаємо, Михайло Подоляк заявив, що Україна уважно спостерігає за подіями у Бєлгородській області, але не має до них безпосереднього відношення.

Він також зазначав, що росія незабаром зіштовхнеться із величезними внутрішніми проблемами.

В українській розвідці говорили, що Легіон «Свобода росії» та «РДК» проводять операцію на території Бєлгородської області щодо створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців.

Вчора російське Міноборони заявило про «розгром» групи російських добровольців у регіоні. Водночас, «Російський добровольчий корпус» спростував дані про свої втрати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: