Чехія планує збільшити постачання боєприпасів для ЗСУ – Павел

Читать на русском
Президент Чехії наголосив, що союзники передають Україну багато ефективної техніки, але з абсолютно мінімальною кількістю боєприпасів.
Фото: Getty Images

Уряд Чехії працюватиме над збільшенням обсягів постачання боєприпасів для ЗСУ.

Про це заявив президент Чехії Петро Павел, його цитує портал Ceske Noviny.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

За словами чеського лідера, нестача снарядів суттєво обмежує здібності української армії на полі бою.

«Із зустрічей, які я провів в Україні – а їх було багато як на найвищому рівні, так і на регіональному, – стало зрозуміло, що найбільше для успішної оборони Україні сьогодні потрібні боєприпаси», – заявив Павел.

Президент Чехії зазначив, що союзники передають Україні багато ефективної техніки, але «з абсолютно мінімальною кількістю боєприпасів».

«Ми продовжуватимемо шукати шляхи, щоб не тільки збільшити постачання боєприпасів з наших джерел, але й творчо шукатимемо шляхи у співпраці з нашими союзниками, щоб у короткі терміни передати Україні те, що їм потрібно», – повідомив Павел.

Нагадаємо, президент Чехії приїхав до України 28 квітня. У перший день свого візиту він зустрівся з Володимиром Зеленським, а наступного дня відвідав Дніпро.

Раніше повідомлялося, що під час свого візиту до України Павел залишив послання російським окупантам на військовій техніці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: