ЗМІ розкрили загальну вартість переданого для контрнаступу ЗСУ озброєння

Читать на русском
За даними Bloomberg, обсяги військової допомоги від союзників перевищують річні витрати на озброєння всіх країн НАТО, крім однієї.
Фото: Міністерство оборони Британії

Україна перед контрнаступом отримала від союзників арсенал на 30 мільярдів доларів.

Такими даними поділився американський портал Bloomberg.

Україні потрібно більше часу, щоб розпочати контрнаступ – ЗеленськийУкраїні потрібно більше часу, щоб розпочати довгоочікуваний контрнаступ, оскільки прибула ще не вся обіцяна військова допомога, сказав Зеленський.

Це більше за річні витрати на зброю будь-якої країни НАТО, крім США. При цьому журналісти не впевнені, чи цього буде достатньо для проведення успішного контрнаступу.

Зазначається, що ЗСУ мають провести так звану «загальновійськову операцію», яка потребує максимальної злагодженості між піхотою, бронетехнікою, саперами та протиповітряною обороною.

Крім того, українські військові не матимуть переваги у повітрі. Експерти зазначають, що лише кілька армій світу можуть похвалитися необхідною підготовкою для таких маневрів.

«Успіх ЗСУ залежатиме від факторів, що виходять за межі озброєння. Йдеться про навчання, розвідувальні дані та вміння протистояти російській авіації», – розповіли у виданні.

При цьому журналісти зазначають, що на користь України може зіграти ефект несподіванки та кількість підготовлених військових.

«Невідомо, чи достатньо у росіян військ, щоб утримувати укріплення, які вони збудували на окупованому півдні України взимку. Якщо ні, то їм доведеться вгадувати, де українці атакуватимуть, що дасть Києву можливість застати їх зненацька та обійти з флангу», – йдеться у статті.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що розроблено одразу кілька сценаріїв контрнаступу України, але жоден із варіантів ще не був затверджений президентом.

Сам Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу, щоб розпочати довгоочікуваний контрнаступ, оскільки армія ще чекає на частину обіцяної військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: