Прем'єр Іспанії закликав Сі Цзіньпіна обговорити із Зеленським «Формулу миру»

Читать на русском
Іспанський прем'єр упевнений, що мирний план України допоможе закласти основи міцного миру у Європі. При цьому він не сказав, що Сі Цзіньпін відповів йому з цього приводу.
Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес закликав голову КНР Сі Цзіньпіна до переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.

Таку заяву Санчес зробив на прес-конференції у Пекіні, яка відбулася після його зустрічі з китайським лідером, повідомляє Reuters.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Під час спілкування з Сі прем'єр повідомив йому, що Іспанія підтримує «Формулу миру», запропоновану Україною.

«Я передав нашу стурбованість з приводу незаконного вторгнення в Україну і закликав Сі поговорити з президентом Зеленським», – заявив Санчес, додавши, що прямий діалог дозволив би голові КНР дізнатися про мирний план Києва «з перших вуст».

Іспанський прем'єр упевнений, що «Формула миру» допоможе закласти основи міцного світу в Україні. До того ж вона «повністю відповідає Статуту ООН та її принципам, які були порушені путіним своїм вторгненням», – зазначив Санчес.

При цьому він не сказав, що Сі Цзіньпін відповів йому з цього приводу.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Сі Цзіньпін після візиту до росії планує провести з Володимиром Зеленським перші онлайн-переговори з початку повномасштабної війни.

Днями Зеленський запросив Сі Цзіньпіна до України. У Міністерстві закордонних справ КНР уже відреагували на пропозицію президента України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: