В МЗС назвали умови, за яких Україна обговорить мирні ініціативи інших держав

Читать на русском
Україна готова обговорювати мирні формули та ініціативи інших держав за умови, якщо вони не містять територіальних поступок росії та не ведуть до замороження конфлікту.
Скріншот

Україна цінує кожну спробу допомогти закінчити війну і вважає найкращим рішенням імплементацію Формули миру, яку запропонував президент Володимир Зеленський.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції у Гватемалі.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Водночас він наголосив, що Україна готова обговорювати мирні формули та ініціативи інших держав за умови, якщо вони не містять територіальних поступок росії та не ведуть до замороження конфлікту.

«Якщо ви хочете озвучити свою формулу чи ініціативу, ми готові обговорити її, якщо вона поважає два принципи. По-перше, ваша ініціатива не має включати поступки території України росії. По-друге, ваша ініціатива не має вести до замороженого конфлікту замість миру. Ці два принципи є фундаментальними. Я закликав усі країни зважати на них», - заявив Кулеба.

Очільник МЗС зазначив, що ці принципи мають сенс, оскільки ніхто б не погодився поступитися ані квадратним метром своєї території окупанту.

Кулеба нагадав, що у 2014-2022 роках Україна намагалась дати шанс численним режимам припинення вогню, але це переросло у повномасштабне вторгнення росії.

Раніше глава МЗС провів зустріч зі своїм іракським колегою Фуадом Хусейном, під час якої запросив країну долучитися до реалізації «Формули миру».

А Сполучені Штати Америки готові до переговорів з російською федерацією щодо ситуації України лише на основі «формули миру», яку запропонував президент Володимир Зеленський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: