Зеленський затвердив ще один пакет санкцій: до списку потрапили компанії, пов'язані із Медведчуком

Читать на русском
Зеленський зазначив, що під контролем окремих суб'єктів іноді знаходилися навіть об'єкти критичної інфраструктури та ключові стратегічні підприємства.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський запровадив чергові санкції РНБО, основна частина яких пов'язана з власністю російських компаній в Україні.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

Обмеження також були накладені на власність пов'язаних із ними українських економічних суб'єктів.

Зеленський зазначив, що під контролем цих суб'єктів іноді знаходилися навіть об'єкти критичної інфраструктури та ключові стратегічні підприємства.

«Сьогодні долаємо ці ризики. Санкції також запроваджено щодо компаній, пов'язаних з Медведчуком та іншими підсанкціонованими особами, засновниками, керівниками, бенефіціарами проросійських компаній, які мають значні активи на території України», – написав президент.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 травня, глава держави затвердив п'ять санкційних пакетів, які, за заявами президента, «ретельно готувалися у РНБО, Кабінеті Міністрів, Офісі президента та спеціальних службах.

Обмеження, серед іншого, були запроваджені і щодо Запоріжсталі. Президент наклав санкції на 41 особу – 13 фізичних та 28 юридичних, – за допомогою яких росія зберігала контроль над підприємством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: