Колаборант Сальдо зміг відкрити компанію у Британії, незважаючи на санкції – The Guardian

Читать на русском
За даними журналістів, у листопаді минулого року в британському реєстрі з'явилася компанія Grainholding Ltd з лондонською адресою та капіталом 1 мільйон фунтів стерлінгів. Сальдо, згідно з документами, обіймає посаду директора цього підприємства.
Фото: росЗМІ

Херсонський колаборант Володимир Сальдо зміг відкрити компанію у Британії за кілька місяців після того, як Лондон запровадив проти нього санкції.

Про це 27 квітня повідомило видання The Guardian.

Мін'юст просить конфіскувати майно колаборанта СальдоДо антикорупційного суду надійшов позов про конфіскацію активів херсонського зрадника, який перейшов на бік держави-агресора.

За даними журналістів, у листопаді минулого року в британському реєстрі з'явилася компанія Grainholding Ltd з лондонською адресою та капіталом 1 мільйон фунтів стерлінгів.

Сальдо, згідно з документами, обіймає посаду директора цього підприємства, йому належить 50% частка в компанії. При цьому ще у червні 2022 року Британія заморозила всі активи, якими володіє Сальдо, та заборонила йому в'їзд до країни.

Британський корпоративний реєстр не потребує підтвердження особи, коли людина створює приватну комерційну організацію. Проте журналісти зазначають, що профіль Сальдо у списку санкцій поповнився даними, зазначеними в установчих документах Grainholding Ltd, вже після реєстрації компанії.

Це нібито може говорити про те, що британська влада знала про існування компанії і вважала дані про власника справжніми.

Представник британського уряду відмовився говорити, чи були вжиті будь-які дії проти Grainholding у зв'язку з опублікованими даними.

Нагадаємо, наприкінці квітня минулого року Володимира Сальдо було призначено «головою» окупаційної адміністрації Херсонської області. 11 червня він одержав російський паспорт.

Раніше повідомлялося, що СБУ оголосила підозру помічникам колаборанта Сальдо, серед них депутат ОПЗЖ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: