США та союзники готові надати Україні F-16 – NBC

Читать на русском
Союзники мають намір розробити план, у якому буде прописано: коли буде поставлено F-16, скільки їх передадуть і хто їх надасть першим.
Фото: af.mil

Союзники України готові надати ЗСУ американські винищувачі F-16.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на високопоставленого представника адміністрації президента США Джо Байдена.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

За його словами, літаки буде передано Києву в рамках «довгострокової програми зміцнення безпеки».

Зазначається, що США та їхні союзники мають намір скласти план, у якому буде прописано: коли буде поставлено F-16, скільки їх передадуть і хто їх надасть першим.

Терміни передачі винищувачів не називаються, але відомо, що F-16 точно не використовуватимуться у майбутньому контрнаступі ЗСУ. Отже, найближчими місяцями їх передачі очікувати не варто.

При цьому навчання українських пілотів управлінню F-16, за словами джерела, розпочнеться вже найближчими тижнями.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Байден поінформував лідерів про те, що США підтримуватимуть спільні зусилля з союзниками та партнерами з підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включаючи F-16.

ВПС США вже оцінили здатність українських пілотів опанувати винищувачі F-16 і вважають, що навчальна програма для них може тривати чотири місяці.

Раніше у Міноборони розповіли, скільки винищувачів F-16 хоче отримати Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: