Ще одна країна ЄС висловила готовність навчати українських пілотів на F-16

Читать на русском
Під час саміту в Гаазі на початку цього місяця питання F-16 також обговорювалося під час зустрічі Володимира Зеленського з прем'єр-міністром країни ЄС.
mil.in.ua

Бельгія заявила про готовність провести навчання для українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Про це повідомляє місцеве видання DeMorgen, з посиланням на офіс прем'єр-міністра Бельгії.

Як зазначається, питання винищувачів F-16 обговорювали президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із прем'єрами Бельгії Александром Де Кроо та Нідерландів Марком Рютте.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

«Під час саміту в Гаазі на початку цього місяця питання F-16 також обговорювалося під час зустрічі Володимира Зеленського з прем'єр-міністром. Ми сказали, що не можемо постачати літаки, але можемо навчати пілотів», – йдеться у повідомленні видання.

При цьому, відповідну інформацію також підтвердив голова Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

«Нам потрібні винищувачі й ми дякуємо союзникам за рішення працювати у цьому напрямку. Зокрема, готовність навчати пілотів підтвердила також Бельгія», – написав він у соцмережі.

Нагадаємо, що Велика Британія цього літа розпочне початкову фазу навчання українських пілотів. А нещодавно прем'єр-міністри Великої Британії та Нідерландів за підсумками зустрічі у вівторок, 16 травня, на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку домовились очолити «коаліцію винищувачів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: