У Зеленського підтвердили, що президент ПАР збирається приїхати в Україну з «мирною ініціативою»

Читать на русском
Прессекретар Зеленського підтвердив, що президент ПАР має намір приїхати до України з мирною ініціативою від африканських країн.
AA/picture alliance

Президент України Володимир Зеленський та президент ПАР Сиріл Рамафоса справді провели телефонну розмову 13 травня. І Рамафоса збирається приїхати до України, щоби представити «мирну ініціативу» від африканських країн.

Про це УП повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров.

Під час розмови Рамафоса повідомив Зеленському про намір приїхати до України у складі місії від кількох африканських країн.

«Президент України привітав таку мирну ініціативу. Володимир Зеленський готовий прийняти високих гостей в Україні, вислухати їхні пропозиції, розповісти про українську Формулу миру та запросити приєднатися до її реалізації», – сказав Никифоров.

Нагадаємо, напередодні Рамафоса повідомив, що африканські країни запропонували «мирну ініціативу», щоб допомогти покласти край війні між росією та Україною.

Зеленський під час візиту до Італії говорив, що не бачить сенсу у спробах тих чи інших країн чи впливових осіб стати посередником між Україною та рф для припинення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: