У ПАР спростували плани щодо виходу з Міжнародного кримінального суду

Читать на русском
У ПАР заявили, що не мають наміру виходити з Міжнародного кримінального суду, а коментар президента напередодні назвали помилкою.
Фото: AFP

Південно-Африканська Республіка спростувала плани щодо виходу з Міжнародного кримінального суду і має намір залишитися стороною, яка підписала Римський статут.

Про це йдеться у заяві на сайті президента країни.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

«Президент хотів би уточнити, що Південна Африка залишається стороною, яка підписала Римський статут, і продовжуватиме кампанію за рівне та послідовне застосування міжнародного права. Це роз'яснення слідує за помилкою у коментарі, зробленому під час брифінгу для ЗМІ, проведеного правлячим Африканським національним конгресом (АНК). На жаль, президент помилково затвердив аналогічну позицію під час пресконференції», – заявили у канцелярії президента.

Нагадаємо, напередодні президент ПАР Сиріл Рамафоса сказав, що правляча партія хоче виходу країну з Міжнародного кримінального суду.

При цьому саме в ПАР у серпні проходитиме саміт БРІКС, на який може приїхати володимир путін.

Після рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт путіна в ПАР заявили, що взяли його до уваги та усвідомлюють свої юридичні зобов'язання.

Проте ЗМІ писали, що уряд розглядає всі варіанти, щоб уникнути виконання своїх зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: