ПАР надала росії зброю та боєприпаси для війни з Україною – посол США

Читать на русском
США впевнені, що ПАР, незважаючи на те, що вона заявляє, що займає позаблокову позицію щодо вторгнення росії в Україну, постачала зброю армії володимира путіна.
Рубен БріджітіNational Defense University

США звинуватили Південну Африку в постачанні боєприпасів росії через російський корабель, який пришвартувався на військово-морській базі Саймонс-Таун у Кейптауні в грудні минулого року.

Про це пише News24 з посиланням на посла США в Південній Африці Рубена Бріджіті.

США впевнені, що ПАР, незважаючи на те, що вона заявляє, що займає позаблокову позицію щодо вторгнення росії в Україну, постачала зброю армії володимира путіна.

«Серед речей, які ми відзначили, було причалювання вантажного судна до військово-морської бази Саймонс-Таун з 6 по 8 грудня 2022 року, яке, як ми впевнені, завантажило зброю та боєприпаси на це, коли воно поверталося до росії», – сказав посол.

Бріджіті сказав журналістам, що уряд США серйозно поставився до цього питання.

«Озброєння росіян надзвичайно серйозне, і ми не вважаємо цю проблему вирішеною, і ми хотіли б, щоб ПАР почала практикувати свою політику неприєднання», – сказав він.

Про те, наскільки точними були дані американської розвідки про те, що ПАР постачала боєприпаси до росії, Бріджіті сказав, що готовий поставити на це своє життя.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса відповів на звинувачення щодо військової допомоги росії коротким коментарем для The Guardian.

«Це питання вивчається, і з часом ми зможемо говорити про це», – заявив він.

Нагадаємо, у серпні в Південній Африці проходитиме саміт БРІКС, на який запрошено володимира путіна. У ПАР після видачі ордера на арешт президента рф заявили, що взяли це до уваги і усвідомлюють свої юридичні зобов'язання.

Але, за інформацією ЗМІ, уряд країни веде активні юридичні консультації з цього приводу та розглядає всі варіанти для уникнення виконання своїх зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: