Президент ПАР заявив, що африканські країни запропонували рф та Україні «мирну місію»

Читать на русском
Президент ПАР заявив, що путін і Зеленський погодилися прийняти делегацію африканських лідерів, які мають представити свою мирну ініціативу.
Фото: AFP

Президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що африканські країни запропонували мирну ініціативу, щоб допомогти покласти край війні між росією та Україною.

Про це повідомляє Bloomberg.

В МЗС назвали умови, за яких Україна обговорить мирні ініціативи інших державУкраїна готова обговорювати мирні формули та ініціативи інших держав за умови, якщо вони не містять територіальних поступок росії та не ведуть до замороження конфлікту.

За його словами, делегація глав африканських держав планує відвідати Москву та Київ, щоб представити план. «Ця миротворча місія зробить внесок у різні інші місії, спрямовані на те, щоб припинити цей конфлікт», – сказав Рамафоса.

Він зазначив, що володимир путін і Володимир Зеленський погодилися прийняти делегацію для обговорення потенційного мирного плану. «Мої бесіди з двома лідерами показали, що вони обидва готові прийняти африканських лідерів і обговорити, як можна покласти край цьому конфлікту», – цитує президента ПАР Reuters.

Рамафоса сказав, що мирний план також підтримали лідери Сенегалу, Уганди та Єгипту. Генсек ООН США та Велика Британія також були проінформовані про цю ініціативу.

Нагадаємо, при цьому днями президент Володимир Зеленський заявив, що не бачить сенсу у спробах тих чи інших країн чи впливових осіб стати посередником між Україною та росією для припинення війни.

Раніше американський посол звинуватив ПАР у постачанні боєприпасів росії. У Південній Африці заперечують інформацію про допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: