Ракетний удар по Києву: СБУ знайшла шістьох мешканців столиці, які знімали роботу ППО

Читать на русском
Правоохоронці знайшли шістьох мешканців Києва, які знімали роботу ППО під час ракетної атаки вночі 16 травня. Крім того, заблоковано роботу онлайн-камер, що фіксували роботу ППО.
Reuters

Правоохоронці встановили особи шести жителів Києва, які розповсюдили інформацію про роботу ППО під час масованої ракетної атаки росії в ніч проти 16 травня.

Про це повідомляє СБУ та київська прокуратура.

Повітряні атаки на столицю: як росія в травні била по Києву ракетами та дронамиКиїв із початку травня пережив уже вісім повітряних атак росіян. Подробиці – на інфографіці.

«У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоновану фото- та відеозйомку роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах. Серед іншого – фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО», – повідомили правоохоронці.

Їхнє відео підхопили російські Telegram-канали та пропагандистські пабліки.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони.

За вказаними фактами слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, минулої ночі росія атакувала Україну 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 були збиті, у тому числі 6 «Кинджалів». Усі «Кинджали», як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, летіли у бік Києва.

У військовій адміністрації столиці повідомили, що під час атаки росіяни випустили максимальну кількість ракет за найкоротший проміжок часу. Уламки ракет впали у Солом'янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: