На чотирьох напрямках за добу сталося понад 50 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Окупанти наступали в районі Масютівки, Новоселівського, Стельмахівки, Білогорівки, Івановського. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.
Getty Images

Російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби сталося 55 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій, як і раніше, залишаються Бахмут і Мар'їнка.

Про це повідомляє Генштаб.

На яких окупованих територіях росіяни оголошували «евакуацію» населенняНа яких окупованих територіях України росіяни оголошували евакуацію мирних жителів, і що відбувалося після цього.

За уточненою інформацією, протягом минулої доби окупанти завдали 31 ракетного удару, 57 авіаційних ударів і здійснили 96 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Для ракетних ударів ворог використав 6 аеробалістичних ракет «Кинджал», 13 крилатих ракет «Калібр» (2 ракети вибухнули у повітрі) та 10 ракет наземного базування (С-400, «Іскандер-М»), 25 з них було знищено нашими захисниками.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районах Масютівки Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів наступальні дії у районі Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку Івановського, продовжуються бої за Бахмут.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а також 4 по зенітно-ракетних комплексах. Минулої доби нашими захисниками знищено 10 ударних і 6 розвідувальних БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 6 районів зосередження живої сили, 3 станції радіоелектронної боротьби, 4 склади боєприпасів противника та пункт пально-мастильних матеріалів окупантів.

Нагадаємо, за кілька днів українські військові звільнили від окупантів близько 20 квадратних кілометрів території в районі Бахмута.

Як сказав Михайло Подоляк, визволення Бахмута стане прелюдією до контрнаступу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: