У Міноборони розкрили деталі просування ЗСУ у районі Бахмута

Читать на русском
Упродовж кількох днів українські військові звільнили від окупантів близько двадцяти квадратних кілометрів території у районі Бахмута.
Фото: АрміяInform

Упродовж кількох днів українські військові звільнили від окупантів близько двадцяти квадратних кілометрів території у районі Бахмута.

Про це у своєму Telegram-каналі розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Росіяни виснажилися на Бахмутському напрямку, цьому є всі ознаки – ЧереватийВнаслідок успішних бойових дій на різних напрямках ворог розбитий та відкинутий на відстань від 250 метрів до 1,5 кілометра.

За її словами, йдеться про північні та південні передмістя Бахмута. При цьому в місті фіксується просування військ ворога, росіяни продовжують знищувати Бахмут з артилерії.

«У ситуації, що склалася, наші війська роблять максимум і навіть більше. Те, що оборона Бахмута триває стільки місяців, та ще й на певних ділянках є просування – це надзусилля наших бійців та високий рівень професійності командування обороною», – заявив заступник міністра.

Маляр також нагадала, що окупанти стягують до міста підрозділи професійних десантників, і загалом мають перевагу у кількості людей та озброєнні.

«Водночас завдяки діям наших військових ворог ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку», – підсумувала Маляр.

https://t.me/annamaliar/750

Нагадаємо, у неділю, 14 травня, Сили оборони України захопили понад десять ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Івановського, взяли в полон оккупантів.

Раніше повідомлялося, що українські захисники за останні дні на деяких ділянках навколо Бахмута просунулися на відстань від 350 до 2 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: