Україна отримала ЗРК SAMP-T від двох країн Євросоюзу

Читать на русском
Ця система – спільна розробка Франції та Італії, за часом постановки на озброєння вона значно новіше, ніж Patriot.
mil.in.ua

Україна отримала зенітний ракетний комплекс дальньої дії SAMP-T, яку обіцяли разом передати Франція та Італія.

Про це повідомляє La Stampa.

«В Україну прибув французько-італійський зенітно-ракетний комплекс, його обслуговуванням займатимуться 20 місцевих фахівців», - сказано в повідомленні.

Системи ППО SAMP-T: що про них відомо та як ці комплекси можуть захистити УкраїнуПро те, що таке італо-французька система ППО SAMP-T, що про неї відомо і як вона допоможе Україні захистити небо – в матеріалі Слово і діло

Ця система – спільна розробка Франції та Італії, за часом постановки на озброєння вона значно новіше, ніж Patriot. Втім, і завдання у неї трохи інші. Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен вже повідомив про те, що Париж і Рим вже відправили в Україну SAMP-Т – при цьому раніше передбачалося, що Італія передасть радари, а Франція безпосередньо пускові установки.

Нагадаємо, що 13 січня Італія після деяких дискусій прийняла рішення передати Україні одну батарею зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони SAMP-T - з п'яти, якими володіє держава.

Раніше «Слово і Діло» зібрало все, що відомо про систему SAMP-T.

Варто зазначити, що нещодавно Зеленський відвідав Італію, Німеччину, Францію та Велику Британію. Після його переговорів з Макроном стало відомо, що Франція забезпечить кілька батальйонів ЗСУ десятками бронемашин та легких танків, заявив президент країни Еммануель Макрон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: