SAMP-T: Італія та Франція завершують підготовку ППО для України

Читать на русском
Системи італо-французької розробки та виробництва SAMP-T увійдуть до складу шостого пакета військової допомоги Італії для ЗСУ
ЗРК SAMP-T (MAMBA)Міністерство оборони Франції

Італія та Франція закінчують підготовку для України систем протиповітряної оборони SAMP-T. Вони увійдуть до складу італійського шостого пакета військової допомоги для Збройних сил України.

Про це заявив Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

Системи ППО SAMP-T: що про них відомо та як ці комплекси можуть захистити УкраїнуПро те, що таке італо-французька система ППО SAMP-T, що про неї відомо і як вона допоможе Україні захистити небо – в матеріалі Слово і діло

«Італія вже надала Україні п'ять пакетів допомоги у сфері оборони на суму близько 1 мільярда євро. Готується шостий пакет, який включає системи протиповітряної оборони... У співпраці з Францією ми завершуємо відправку SAMP-T, і в будь-якому випадку є інші дії, над якими ми працюємо конфіденційно» - зазначив він.

Окрім того, Таяні вважає, що на поточному етапі війни ніякі серйозні переговори про припинення війни неможливі. Зараз домінує невизначеність щодо того, чим закінчиться війна в Україні, обидві сторони займають сильні позиції. Тому на перший план виходять не переговори, а потреби в логістиці та військовому постачанні - найближчим часом це стане для України та рф ключовим фактором.

«Глобальні наслідки конфлікту, особливо з точки зору продовольчої та енергетичної безпеки, очевидні для всіх. Єдність цілей і максимальна співпраця з міжнародними партнерами необхідні на цьому етапі більше, ніж будь-коли» - додав міністр.

13 січня Італія після деяких дискусій прийняла рішення передати Україні одну батарею зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони SAMP-T - з п'яти, якими володіє держава.

Нагадаємо, в МЗС України повідомляли, що Київ веде переговори не тільки про нові батареї Patriot, а й про постачання нових систем NASAMS, IRIS-Т, Crotale, оскільки засоби ППО та ПРО - першочергова потреба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: