Під час останніх атак ППО знищувала 90% ракет, але це не стала тенденція – Ігнат

Читать на русском
У Повітряних силах зазначили, що час останніх атак ППО знищувала 90 відсотків російських ракет. Але тенденція не стійка, оскільки західних засобів ще мало.
АрміяInform

Під час останніх масованих атак українська система ППО знищувала 90% ракет. Але радіти рано: це не стала тенденція, і під час наступного обстрілу показник може бути нижчим, адже допомоги від Заходу все ще недостатньо.

Про це ВВС Україна сказав представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Попри те, що під час останніх масованих ракетних обстрілів показник збиття був понад 90%, казати про якусь стійку тенденцію не можна. Адже наступний обстріл може бути 30 чи 40%», – зазначив Ігнат.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

Він сказав, що результативність залежить від того, що й куди запускають росіяни, і чи там є потрібні засоби.

«Дуже радіти зарано, ми отримали замало допомоги від Заходу для роботи проти повітряних цілей. На жаль, щоб захистити всю Україну, нам треба ще багато сучасних систем», – додав Ігнат.

Військові у коментарі виданню відзначили важливу особливість останніх атак – більшість ракет і дронів летіли на Київ, а столиця захищена краще, тому такий високий відсоток ефективності оборони.

За словами Ігната, для насичення ППО України західними системами потрібні роки. А зараз основу протиповітряної оборони все ще становлять радянські системи С-300 та «Бук» М1. При цьому до радянської техніки швидко закінчуються ракети, які Україні зараз дістати стає все важче.

«Ось і The New York Times написало, що українська ППО виснажуються. Росія завдає все більше ударів, їхня задача нас виснажувати, але ж ми теж їх виснажуємо – вони витрачають ракети та шахеди», – додав він.

Нагадаємо, 9 травня росія запустила по Україні дві хвилі крилатих ракет морського та повітряного базування. Було знищено 23 із 25 ракет.

У ніч проти 8 травня над Київською областю було знищено всі 35 запущених ударних дронів.

Крім того, днями у Повітряних силах заявили, що під час атаки 4 травня вперше збили російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал».

У США підтвердили, що це було зроблено за допомогою зенітного американського ракетного комплексу Patriot.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: