Скіфське золото, зброя та елітний автопарк: СБУ знайшла активи Богуслаєва ще на сотні мільйонів

Читать на русском
СБУ знайшла приховане майно Богуслаєва – раритетні автомобілі, зброю, Скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі. Все це намагалися вивезти, щоб уникнути арешту активів.
Фото: Перший Запорізький

Служба безпеки розшукала активи президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва ще на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися приховано вивезти з України, щоб уникнути його арешту.

Як розповіли в СБУ, серед вилученого – раритетні автомобілі та вогнепальна зброя, а також Скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

«У результаті слідчо-оперативних дій встановлено учасників оборудки. Ними виявились декілька керівників структурних підрозділів заводу. Саме вони намагались сховати майно свого очільника на території підконтрольних комерційних структур. У подальшому посадовці планували нелегально вивезти «активи» за межі нашої держави», – повідомили правоохоронці. Організатори та місцезнаходження цих схованок встановлено.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили:

  • 7 елітних автомобілів, у тому числі 4 раритетні;

  • катер;

  • 3 мисливські рушниці та гвинтівку;

  • велика кількість предметів давнини народів Європи.

Все майно спрямоване на експертизу. Тривають заходи щодо накладення на нього арешту.

Крім того, СБУ викрила інших представників найближчого оточення Богуслаєва, які схиляли працівників заводу до збору підписів під «колективним зверненням» щодо пом'якшення запобіжного заходу для їхнього керівника.

Нагадаємо, СБУ затримала директора підприємства «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Крім того, правоохоронці затримали начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Мотор Січі» Олега Дзюбу.

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці без можливості застави. Також заарештовано майно затриманих керівників підприємства.

«Схеми» також повідомили, що Богуслаєв ще з 2000 року має російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: