Данілов прокоментував можливість обміну Богуслаєва

Читать на русском
Прохання експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва щодо включення його до списку на обмін лише підтверджує те, що він був агентом росії.
Фото: Уніан

Прохання експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва щодо включення його до списку на обмін лише підтверджує те, що він був агентом росії.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

«Богуслаєв просто цим листом підтверджує, що він був агентом росії», – сказав він.

Данілов додав, що всі агенти, які ще є на території України, вони ще будуть проситися, щоб їх обміняли.

«Ми займаємося поверненням наших громадян. Для нас життя нашого громадянина – це є найбільша цінність, тому рішення, якщо буде прийматися, то буде тільки на користь нашої держави», – додав Данілов.

Додамо, 10 травня експрезидент «Мотор Січі» В'ячеслав Богуслаєв попросив включити його до списку на обмін з росією.

Нагадаємо, 22 жовтня 2022 року СБУ затримала почесного президента компанії «Мотор Січ», колишнього нардепа В'ячеслава Богуслаєва.

24 жовтня Шевченківський райсуд Києва відправив Богуслаєва під варту. За даними програми Схеми, він з 2000 року мав російське громадянство, з 2002 року — квартиру в Москві.

4 листопада Служба безпеки України заарештувала майно Богуслаєва майже на 1 мільярд гривень. 7 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що «Мотор Січ» разом із низкою інших стратегічних підприємств цілодобово працюватиме на оборону України.

28 березня Богуслаєву повідомили про нову підозру – в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням (ст. 114-1 КК України). За даними правоохоронців, він наказав зняти лопаті з гелікоптерів, щоб ними не могли скористатися захисники України. Богуслаєв перебуває під вартою.

У квітні 2023 року президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти експрезидента «Мотор Січ» Богуслаєва та росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: