Засідання Ставки: Зеленський підтвердив, що ЗСУ відкинули росіян на деяких напрямках

Читать на русском
Зеленський після засідання Ставки підтвердив, що українські військові на деяких напрямках відкинули окупантів.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський збирав Ставку верховного головнокомандувача. На засіданні доповідав командувач Східного угрупування військ Олександр Сирський, чиї підрозділи відкинули окупантів на деяких напрямках.

Зеленський повідомив про це у Telegram.

Після успіху ЗСУ під Бахмутом росіяни зосередились на утриманні позицій – ISWРозгортання низькокваліфікованих російських сил на флангах навколо Бахмута свідчить про те, що Міноборони рф відмовилося від наміру оточити там значну кількість українських сил.

«Ставка. Почули доповідь генерала Сирського, чиї підрозділи надзусиллями зупинили ворога та навіть відкинули його назад на деяких напрямках. Доповідав і генерал Тарнавський щодо актуальної ситуації в ОСУВ «Таврія». ОСУВи «Одеса», «Північ» – також під контролем. Визначили їхні першочергові потреби й ознайомилися з темпами комплектування технікою та боєприпасами нових бригад», – розповів президент.

Крім того, на Ставці доповідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, Генштаб та міністра стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Нагадаємо, 10 травня Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони України провели кілька успішних контратак у Бахмуті, внаслідок чого на деяких ділянках фронту противник відступив.

Секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив частковий успіх у Бахмуті та запевнив, що місто здавати не збираються.

Сьогодні в Міноборони заявили, що українські військові за тиждень просунулися на Бахмутському напрямку на два кілометри і жодної позиції не втратили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: