Зеленський вважає, що рф сама організувала атаку безпілотників на Кремль

Читать на русском
Зеленський вважає, що за атакою на Кремль стоїть сама росія – їй потрібен був привід, щоб виправдати удари по Україні.
Flickr

Президент Володимир Зеленський вважає, що за атакою безпілотників на Кремль стоїть сама росія: вона могла це зробити, щоби виправдати свої удари по Україні.

Таку думку він висловив в інтерв'ю ВВС.

Вибухи в Кремлі можуть стати для рф приводом для ескалації війни – NYTАтака на Кремль може стати для росії приводом для ескалації війни, наприклад, для завдання ударів по ключових урядових будівлях у Києві.

Всю історію з дронами Зеленський назвав вигаданою: «Як воно долетіло прямо в Кремль з України? Як так, що у них не працює ППО зовсім? І як так, що воно зачепилося за шпиль? І що це таке в цілому? Що це таке було, можна побачити деталі, що це за великий відомий український або американський такий був дрон? І тому це вигадка. Для чого? Для того, що вони хотіли завдати відповідні удари по нас».

За його словами, росія зрозуміла, що світ серйозно реагує на їхні удари по цивільному населенню України, і тому постійно шукає виправдання своїм діям.

«Я думаю, що вони самі це зробили. Самі по собі вони підняли… Знову, ні жертв, ніхто не поранений. Нічого там не відбулось. Що там відбулось? Що там за така дуже дивовижна штука, бомбоносій якийсь. А що ж там тоді нічого не вийшло? Ніхто не загинув, всі живі, всі здорові. Тому вони самі це зробили. Абсолютно, я впевнений. Я не можу вам сказати на 100%, може, там хтось в Москві з їхніх груп, ФСБ чи ще від когось», – міркує Зеленський.

Він ще раз запевнив, що Україна точно не причетна до цього інциденту: важливіше звільнити свої території, аніж витрачати будь-яку зброю навіть на Кремль.

Нагадаємо, Зеленський одразу після атаки на Кремль заявив про непричетність України.

На думку української розвідки, атаку могли організувати місцеві сили опору, або це могли бути розбірки між «вежами» Кремля.

Росія одразу звинуватила Україну, заявивши, що розглядає «найрізноманітніші» варіанти відповіді.

А Дмитро Медведєв, у свою чергу, заявив, що російське керівництво має вдатися до «фізичного усунення Зеленського». Глава МЗС України Дмитро Кулеба порадив йому менше пити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: