У ГУР припустили, хто може стояти за атакою на Кремль

Читать на русском
Атака безпілотників на Кремль свідчить про внутрішньоросійське протистояння, Україна до цього не причетна, заявили у розвідці.
Фото: Суспільне

Україна точно не має відношення до удару безпілотником по Кремлю. Атаку могли організувати місцеві сили опору, чи це могли бути розбірки між «вежами» Кремля.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

У Кремлі заявили, що розглядають «найрізноманітніші» варіанти відповіді на атаку дронівУ Кремлі заявили, що відповіді на атаку безпілотників можуть бути різні, але продумані і зважені. Путін замаху не злякався і 9 травня виступатиме на параді.

Юсов ще раз нагадав офіційну позицію щодо атаки на Кремль – Україна до цього не має відношення, всі заходи Сил безпеки та оборони спрямовані на звільнення українських територій та на знешкодження військових об'єктів противника.

«Витрачати час, зусилля – а безумовно, подібна операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів для того, щоби провести якусь серйозну інформаційно-пропагандистську акцію, бо нічим більшим воно не є – напевно, це було б дивним. Точно цю подію не можна трактувати як замах на путіна, як це подала російська пропаганда дуже швидко і дуже оперативно. Що це було? Це могли бути різні сценарії – від активності місцевих сил спротиву до розборок між «вежами» Кремля. Тому що в будь-якому випадку, якщо це трактувати як внутрішньоросійське протистояння (а таким воно і є), то це така подія, яка працює на делегітимізацію режиму путіна і показує, що він не контролює ситуацію», – сказав представник розвідки.

Він також не виключає версію Інституту вивчення війни про те, що атаку було влаштовано безпосередньо Кремлем.

«Це ймовірно. Але коли ми говоримо про Кремль, потрібно пам'ятати, що в нього є різні «вежі» і в них живуть різні люди, часто з різними, а іноді навіть з протилежними інтересами. Тому мешканці певних «веж» цілком могли бути до цього причетними», – зазначив Юсов.

Нагадаємо, у США не бачать ознак того, що Україна стоїть за атакою безпілотників на Кремль.

Водночас, до такої версії схиляються деякі західні експерти. Вони сумніваються, що росія могла інсценувати атаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: