У Кремлі заявили, що розглядають «найрізноманітніші» варіанти відповіді на атаку дронів

Читать на русском
У Кремлі заявили, що відповіді на атаку безпілотників можуть бути різні, але продумані і зважені. Путін замаху не злякався і 9 травня виступатиме на параді.
Фото: ТАРС

Росія розглядає «найрізноманітніші» варіанти відповіді на атаку безпілотників на Кремль.

Про це на брифінгу заявив речник путіна Дмитро Пєсков, передає РИА Новости.

Росія звинуватила Україну в спробі завдати удару по Кремлю: реакція соцмережУ мережі обговорюють атаку безпілотників на будівлю Кремля цієї ночі. Добірка від Слово і діло.

«Найрізноманітніші, не міг би (розповісти про варіанти відповіді Кремля). Звичайно, тут я ніяких деталей вам наводити не можу. У будь-якому разі може йтися лише про продумані, зважені і відповідні інтересам нашої країни кроки», – заявив Пєсков.

Він додав, що за «українською атакою» на Кремль стоять США: «Такі спроби від цього відхреститися і в Києві, і у Вашингтоні – вони, звісно, абсолютно сміховинні. Ми добре знаємо, що рішення про такі дії та про такі теракти приймаються не у Києві, а саме у Вашингтоні. А Київ уже виконує те, що йому кажуть робити».

При цьому у зв'язку з атакою володимир путін не планує жодних спеціальних звернень чи засідань Ради безпеки. За словами Пєскова, російський президент сьогодні працює у кремль, а на атаку відреагував «спокійно»: «Президент завжди у таких складних, екстремальних ситуаціях зберігає спокій, зібраність, чіткість в оцінках, у командах, які він роздає, тому в цьому плані нічого нового не відбулося».

Крім того, через удар по Кремлю не планують скасовувати парад на 9 травня у Москві. Більше того, путін настільки не злякався «замаху», що виступатиме з трибуни.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не причетна до атаки безпілотників на Кремль.

Дмитро Медведєв, у свою чергу, заявив, що російське керівництво має вдатися до «фізичного усунення Зеленського».

На думку експертів ISW, росія могла сама інсценувати атаку.

Видання The New York Times пише, що хто б не стояв за атакою, росія може використати її як привід для ескалації війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: