Вибухи в Кремлі можуть стати для рф приводом для ескалації війни – NYT

Читать на русском
Атака на Кремль може стати для росії приводом для ескалації війни, наприклад, для завдання ударів по ключових урядових будівлях у Києві.
smotrim.ru

Атака безпілотників на Кремль, хто б за нею не стояв, може стати для росії приводом для ескалації війни – наприклад, для завдання ударів по ключових урядових будівлях у Києві та спробам обезголовити уряд.

Про це пише The New York Times.

Які населені пункти в тилу рф та на окупованій території зазнали атак дроновДесятки російських міст і сіл, а також окуповані рф території України неодноразово зазнавали атак безпілотників з початку повномасштабної війни.

Україна спростовує свою причетність до інциденту. Видання зазначає, що атака безпілотників на «символічне серце російської влади» була б зухвалим кроком з боку Києва, що загрожує серйозними наслідками.

Яким би не було походження безпілотників, журналісти здивовані тим, що Кремль публічно повідомив про інцидент: про попередні «більш очевидні» атаки на територію росії у владі говорили набагато менше.

У NYT припускають, що володимир путін може використати атаку як привід для ескалації війни проти України. Деякі кремлівські чиновники раніше неодноразово натякали на можливість застосування ядерної зброї. А спікер російського парламенту В'ячеслав Володін заявив, що вимагатиме «застосування зброї, здатної зупинити та знищити київський терористичний режим».

Якщо інцидент із безпілотником справді був навмисною атакою, пише видання, то можливість проникнути у центр Москви стала б ще одним ганебним провалом російських військових.

Нагадаємо, минулої ночі два безпілотники атакували будівлю Кремля. У росії звинуватили в атаці Україну та назвали це спробою замаху на путіна.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не причетна до атаки. На думку Михайла Подоляка, атака дронів на Кремль може бути свідченням підготовки рф масштабного теракту.

В ISW вважають, що росія могла використати хід із «атакою на кремль» для мобілізації суспільства.

Дмитро Медведєв після атаки заявив, що російське керівництво має вдатися до «фізичного усунення Володимира Зеленського».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: