Росія звинуватила Україну в спробі завдати удару по Кремлю: реакція соцмереж

Читать на русском

У мережі обговорюють атаку безпілотників на будівлю Кремля цієї ночі. Добірка від Слово і діло.
Ілюстративне фотоaspi.com.ua

У росії сьогодні звинуватили Україну в «спробі завдати удару по Кремлю» – нібито військові збили два безпілотні літальні апарати. Постраждалих внаслідок «атаки» немає, а самого володимира путіна на цей момент взагалі не було у будівлі.

Проте в Кремлі заявили, що розцінюють інцидент «як сплановану терористичну акцію та замах на президента», а також пообіцяли відповісти «де і коли вважатимуть за потрібне».

У мережі вже з'явилися відео «удару по центру прийняття рішень», а «Слово і діло» зібрало реакцію соцмереж на «атаку».

«Як за рік усе змінилося. Рік тому в Україні дуже переживали щодо 9 травня, побоюючись, що росія може щось виконати в контексті дати. Тепер ось та сторона переживає. Причому не безпідставно», – написав Денис Гороховський.

«Думаю, найближчими днями кремлівські спробують «помститися». Напевно, запустять ракети по центру Києва, житлових будинках або по якимось знаковим об'єктаз. Після вибуху Керченського мосту приблизно так і було. Інакше «не за поняттями» вийде», – вважає Іван Яковіна.

Денис Казанський вважає удар по Кремлю «очевидною провокацією». «Схоже на спробу виправдати масові вбивства мирного населення України, удар по житловому будинку в Умані або якісь звірства, що плануються. Або спробувати зірвати контрнаступ, якого панічно боятися у Кремлі», – написав він.

«До речі: якщо що, то історія про використання росіянами ядерної зброї на 9 травня вже була минулого року», – зазначив Стас Козлюк.

«Можу помилятися, але судячи з відео та географічного розташування Кремля, безпілотник летів не українським напрямом (південний захід), а зі сходу», – вважає Віталій Трубніков.

А у Національному агентстві з питань запобігання корупції вирішили нагадати українцям, що після перемоги українцям не потрібно буде декларувати сувеніри з Москви у вигляді залишків кремля.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які населені пункти в тилу рф та на окупованій території України зазнавали атак безпілотників.

Також ми писали про реакцію соцмереж на виступ путіна, під час якого він оголосив про анексію чотирьох областей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: