Кулеба закликав не думати про майбутній контрнаступ України як про останній

Читать на русском
Невідомо, що вийде з майбутнього українського контрнаступу, сказав Кулеба, тому не можна думати про нього як про останній.
Фото: BILD

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав не думати про майбутній контрнаступ України як про останній, адже невідомо, що з нього вийде.

Він сказав про це в інтерв'ю німецькому Bild.

Українські високопосадовці намагаються знизити рівень очікувань щодо контрнаступу – WPВлада України намагається знизити рівень очікувань, побоюючись, що результат контрнаступу може не виправдати сподівань партнерів та суспільства.

«Не думайте про цей контрнаступ як про останній, тому що ми не знаємо, що з цього вийде. І якщо нам вдасться звільнити наші території під час цього контрнаступу, то в кінці ви скажете, що так, він був останнім. А якщо ні, то, значить, треба готуватися до наступного контрнаступу», – пояснив глава МЗС.

Кулеба також прокоментував можливість переговорів із росією: він нагадав, що Україна «терпляче» вела переговори з 2014 до 2022 року. «Першу частину цих переговорів підтримали Німеччина та Франція. І нам порадили піти на поступки. Це спрацювало? Ні, ми сприяли найбільшій війні в Європі від часів Другої світової війни», – констатував він.

Раніше міністр уже говорив, що контрнаступ не слід сприймати як вирішальну битву.

Він також пояснював, чим наратив про «вирішальний момент» небезпечний для України.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов напередодні сказав, що розроблено відразу кілька сценаріїв контрнаступу України, але жоден з варіантів ще не затвердив президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: