Резніков визнав, що очікування від контрнаступу України «перегріті»

Читать на русском
У суспільстві справді дещо перегріті очікування від контрнаступу, сказав Резніков. Але це нормально – люди хочуть наступної перемоги.
Фото: РБК-Україна

Міністр оборони Олексій Резніков визнав, що очікування у суспільстві від контрнаступу України дещо «перегріті».

Він сказав про це в інтерв'ю РБК-Україна.

На запитання «Чи згодні ви, що дещо перегріті очікування у суспільстві від контрнаступу?» міністр відповів: «Згоден».

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

«Це точно перегріто, усі хочуть чергової перемоги. Раніше не вірили у перемогу. Раніше хотіли, щоби Україна вижила хоч якось мінімально, щоб хоч якась частина України збереглася. А коли ЗСУ показали успіхи, всі почали вірити у перемогу – після Зміїного, після Київщини, Чернігівщини та Сумщини, після Харківщини, Херсона. Хочуть наступної перемоги. Це нормально, це емоції – очікування на успіх», – сказав він.

При цьому Резніков зазначив, що з новинних зведень українці відразу зрозуміють, що довгоочікуваний контрнаступ почався.

«Зараз завдяки різним ресурсам, наприклад Deep State, які займаються OSINT, вже нічого не приховати. Плюс наші хлопці соціально та медійно активні. Залітаючи до чергового звільненого села, вони одразу роблять селфі, короткі стрими. І всі все розуміють», – сказав голова Міноборони.

«Я дуже сподіваюся, що це станеться несподівано і для вас теж. Тому що в цьому є сенс військової операції – ніхто не повинен знати, що вона почалася. Чим довше не знатиме ворог, тим більше ймовірності, що вона пройде успішно», – додав Резніков.

Нагадаємо, керівник розвідки Кирило Буданов, коментуючи майбутній контрнаступ, зазначив, що Україна підходить до знакової битви для своєї новітньої історії. Але коли вона розпочнеться, це таємниця.

Американський журнал Newsweek із посиланням на секретні документи Пентагону повідомляв, що початок контрнаступу Збройних сил України нібито заплановано на 30 квітня.

При цьому секретар РНБО Олексій Данілов говорив, що конкретної «чарівної» дати початку українського контрнаступу немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: