Україна приховує деталі контрнаступу від союзників – Politico

Читать на русском
Україна тримає в таємниці від союзників деталі майбутнього контрнаступу, побоюючись витоку інформації.
Фото: AP

Україна тримає в таємниці від союзників деталі свого майбутнього контрнаступу, намагаючись запобігти витоку конфіденційної інформації, що може поставити під загрозу успіх на полі бою.

Про це Politico сказали два європейські чиновники, які перебувають у контакті з військовим керівництвом України.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

За словами співрозмовників видання, українські чиновники посилаються на витік секретних документів американської розвідки як на одну з причин, через яку утримуються від обміну інформацією про контрнаступ – зокрема, про його терміни, напрямки та кількість військ.

При цьому Україна, як і раніше, ділиться деякою базовою розвідувальною інформацією із США та іншими європейськими країнами, які постачають військову допомогу. Але при цьому Київ працює над запобіганням поширенню інформації, пов'язаної з плануванням бойових дій.

Один із депутатів на умовах анонімності сказав виданню, що подробиці про контрнаступ не розголошуються також і серед політиків усередині країни: «У країні лише кілька людей знають цей план».

Представник Міноборони США сказав, що жодних змін в обміні інформацією не відбулося, і немає ознак того, що Україна щось приховує від Вашингтона.

Інші представники адміністрації Байдена наполягають на тому, що Україна ніколи не повністю розкривала Сполученим Штатам свої військові плани: «Вони від самого початку були скупими на інформацію».

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, інформацією про контрнаступ володіють не більше 3-5 осіб.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до контрнаступу.

Він також визнавав, що очікування у суспільстві від контрнаступу України дещо «перегріті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: