Президент Чехії застеріг Україну від прийняття поспішних рішень щодо контрнаступу

Читать на русском
На нещодавніх зустрічах із Зеленським та Шмигалем Павел попередив українське керівництво про те, що ЗСУ більше не мають елемента несподіванки, який сприяв наступу в Харківській та Херсонській області.
Фото: ABACA / East News

Україна має ретельно підготуватися до контрнаступу, оскільки ЗСУ можуть і не отримати другого такого шансу до кінця цього року.

Таку заяву зробив президент Чехії Петро Павло, яку цитує The Guardian.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

На нещодавніх зустрічах у Києві з Володимиром Зеленським та Денисом Шмигалем він попередив українське керівництво про те, що ЗСУ більше не мають елемента несподіванки, який сприяв наступу в Харківській та Херсонській області.

Він зокрема звертався до прем'єр-міністра України із закликом «не прискорювати темп до того, поки війська не будуть повністю готові».

«Мабуть, у них є відчуття, що немає всього необхідного, щоб успішно розпочати операцію. Тому в когось може виникнути спокуса підштовхнути їх до демонстрації результатів», – заявив чеський президент.

За його словами, Україна може зіткнутися з «жахливими втратами» внаслідок контрнаступу, і тому керівництво країни не може дозволити собі провалити наступ.

«Бо це дуже складно у плані підготовки особового складу, логістики боєприпасів, постачання пального. Цього року може випасти лише один такий шанс, тому він має бути успішним», – наголосив Павло.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до контрнаступу. Він також назвав три складові успішного контрнаступу ЗСУ.

Раніше видання Politico розповіло, що Україна перед контрнаступом посилає якнайбільше хибних сигналів, щоб збити рф з пантелику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: