У Бахмуті солдат рф здався в полон українському дрону – відео

Читать на русском
Подія сталася 9 травня. Представник армії окупанта, помітивши дрон, кинув зброю і жестами почав виявляти бажання здатися.

Воїни роти ударних БПЛА «Ахіллес» 92 ОМБр взяли в полон російського солдата за допомогою безпілотника.

Про цю історію розповів віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його інформацією, це сталося 9 травня. Представник армії окупанта, помітивши дрон, кинув зброю і жестами почав виявляти бажання здатися.

Українські військові відправили йому записку, в якій вказали, що для здачі в полон той має йти за дроном. Рашист, незважаючи на вогонь «своїх», все ж таки зміг дістатися позицій ЗСУ.

«Цей кейс доводить, що дрони у сьогоднішній війні відіграють дуже важливу роль. Розвідка, коригування артилерії, знищення техніки та навіть взяття оккупантів у полон», – підсумував Федоров.

Нагадаємо, за даними Мін'юсту, на утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає близько 10 тисяч гривень на місяць.

Раніше речник проекту «Хочу жити» розповів, скільки російських військових добровільно захотіли здатися в полон у квітні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: