Збиття рейсу МН17: інформаторку генерала рф засудили на 12 років

Читать на русском
За даними слідства, жінка є поплічницею кадрового співробітника російської воєнної розвідки генерал-майора Сергія Дубінського, також відомого під позивним «Хмурий».
Служба безпеки України

12 років ув'язнення отримала особиста інформаторка генерала російського гру, який причетний до збиття «Боїнга» MH-17.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У Нідерландах повідомили, чи вимагатимуть у рф екстрадицію винних у катастрофі МН17Прокуратура Нідерландів не вимагатиме у росії екстрадицію засуджених у справі MH17 Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та Леоніда Харченка.

За даними слідства, жінка є поплічницею кадрового співробітника російської воєнної розвідки генерал-майора Сергія Дубінського, також відомого під позивним «Хмурий».

Зазначається, що саме він причетний до збиття пасажирського літака «Боїнг», який виконував рейс MH-17 у липні 2014 року.

«Встановлено, що ворожа інформаторка, яка мешкала у селищі Благодатне Донецької області, особисто знайома з терористом. Після початку повномасштабного вторгнення вона вийшла через анонімний месенджер на «Хмурого» і запропонувала свою допомогу у війні проти України», – розповіли у Службі безпеки.

Там наголосили, що за його вказівкою зловмисниця збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони в районах Вугледара, Павлівки та Великої Новосілки.

«Також вона передавала воєнній розвідці рф інформацію про фортифікаційні споруди та інженерні загородження українських військ на східному фронті», – зазначають в СБУ.

Жінку затримали у червні минулого року в результаті спецоперації у Кременчуку, де вона намагалась переховуватись від правосуддя.

Суд призначив їй покарання у виді 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги після двох років слухань 17 листопада виніс вирок у справі про збитий у 2014 році у небі над Донбасом пасажирський літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній.

Суд визнав двох громадян росії та одного українця – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та Леоніда Харченка винними у краху рейсу МН17, внаслідок чого загинуло 298 осіб. Їх засудили до довічного ув'язнення.

Також слідчі пояснили, чому президента росії володимира путіна поки не можна притягнути до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: