СБУ вирахувала у лавах ЗСУ російського «крота»

Читать на русском
Зловмисником виявився мешканець Криму, який у 2014 році підтримав російських загарбників і залишився на території тимчасово окупованого півострова.
Служба безпеки України

Військова контррозвідка Служби безпеки під час багатоетапної спецоперації на Миколаївщині затримала російського «крота», який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Там зазначили, що зловмисником виявився мешканець Криму, який у 2014 році підтримав російських загарбників і залишився на території тимчасово окупованого півострова.

«Він отримав паспорт громадянина рф і добровільно став на військовий облік країни-агресора. Згодом на нього вийшов представник російської спецслужби з «пропозицією» щодо негласної співпраці», - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі кажуть, що за вказівкою агресора перед початком повномасштабного вторгнення чоловік прибув до Миколаївської області, де проживають його родичі. На території південного регіону він мав збирати розвіддані про місця дислокації та переміщення українських військ.

«Для цього минулого року він мобілізувався до ЗСУ. Перебуваючи у лавах однієї з українських військових частин, зловмисник шпигував за переміщенням бойових літаків та позиціями системи протиповітряної оборони нашої держави. Також його цікавила інформація про склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони», - додали у пресслужбі.

Чоловіка було затримано під час виконання ним ворожого розвідувального завдання.

За даними слідства, отримані відомості він дистанційно передавав окупантам через свою колишню дружину, яка проживає у Криму і має контакти з фсб.

Затриманому про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Раніше Служба безпеки України затримала в Кіровоградській області чергового агента російських терористів. Зрадник намагався дістати інформацію про військові аеродроми в області.

До цього СБУ затримала в Житомирі чергового російського агента. Ним виявився колишній український військовий, заступник командира однієї з військових частин, який покинув військову службу ще в 1990-х роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: