Справа МН17: слідчі пояснили, чому путіна поки що не можна притягнути до відповідальності

Читать на русском
Поки у володимира путіна є імунітет, бо він перебуває на посаді президента росії, його не можна притягнути до відповідальності у справі про катастрофу МН17.

Поки у володимира путіна є імунітет, бо він перебуває на посаді президента росії, його не можна притягнути до відповідальності у справі про катастрофу МН17.

Про це повідомила представник спільної слідчої групи у справі МН17 від Нідерландів Дігна ван Бутцелар, повідомляє Укрінформ 8 лютого.

Авіакатастрофа MH17 над Донбасом: як просувається розслідуванняРейс MH17 був збитий над Донецькою областю майже сім років тому. Як просувається розслідування – на інфографіці.

«Є важливі ознаки того, що путін ухвалював рішення про постачання важкого озброєння, але як президент має імунітет. Глави держав не можуть бути притягнуті до відповідальності іншими країнами, поки вони є главами держав, тому притягнути до відповідальності володимира путіна поки що немає можливості», - сказала вона.

Представниця JIT також зазначила, що поки що немає достатньо доказів для притягнення до відповідальності інших топ-фігур, таких як, зокрема, радник путіна Владислав Сурков та російський міністр оборони Сергій Шойгу.

«Однак отримані дані про причетність росії до збиття МН17 можуть відігравати важливу роль у судових процесах, де йдеться про державну відповідальність», - сказала вона.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги після двох років слухань 17 листопада виніс вирок у справі про збитий у 2014 році у небі над Донбасом пасажирський літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній.

Суд визнав двох громадян росії та одного українця – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та Леоніда Харченка винними у краху рейсу МН17, внаслідок чого загинуло 298 осіб. Їх засудили до довічного ув'язнення.

Як просувалося розслідування щодо цієї справи – можна подивитися на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: