У Нідерландах повідомили, чи вимагатимуть у рф екстрадицію винних у катастрофі МН17

Читать на русском
Прокуратура Нідерландів не вимагатиме у росії екстрадицію засуджених у справі MH17 Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та Леоніда Харченка.
AP/Peter Dejong

Прокуратура Нідерландів не вимагатиме у росії екстрадицію засуджених у справі MH17 Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та Леоніда Харченка.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Нідерландів у четвер, 1 грудня.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

«Російська федерація не видає своїх громадян. Тому екстрадиція злочинців не вимагатиметься. Але прокуратурою Нідерландів будуть докладені подальші зусилля для того, щоб злочинці Гіркін, Дубинський та Харченко відбували покарання», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура також не подаватиме апеляцію на рішення гаазького суду.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги після двох років слухань 17 листопада виніс вирок у справі про збитий у 2014 році у небі над Донбасом пасажирський літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній.

Суд визнав двох громадян Росії та одного українця – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та Леоніда Харченка винними у краху рейсу МН17, внаслідок чого загинуло 298 осіб. Їх засудили до довічного ув'язнення.

Як просувалося розслідування щодо цієї справи – можна подивитися на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: