В «Укренерго» попередили про новий фейк щодо відключень світла

Читать на русском
У Telegram активно поширюється фейк про нібито введення графіків відключень електроенергії. НЕК Укренерго закликає українців не вірити цим чуткам.
Фото: Харківобленерго

У Telegram активно поширюється фейк про нібито введення графіків відключень електроенергії. НЕК «Укренерго» закликає українців не вірити цим чуткам.

Відповідна заява з'явилася у Telegram-каналі компанії.

Глава «Укренерго» розповів, чи варто очікувати відключень світла у весняно-літній періодЗа словами Кудрицького, українська влада знає, як уникнути дефіциту електроенергії, якщо він виникне в найближчі місяці.

Там зазначили, що ім'я компанії без її відома намагаються використати у рекламі.

«Окремі телеграм-канали вирішили зробити фейкове повідомлення про придумані ними графіки відключень світла, які начебто можна буде побачити, підписавшись на їхній канал. Для створення видимості автентичності називають нашу компанію. І навіть уже вигадали дату початку начебто відключень. Це все брехня», – розповіли в «Укренерго».

Компанія нагадала, що актуальна інформація про стан в енергосистемі Укренерго публікується тричі на тиждень. А про надзвичайні події прес-служба намагається повідомляти максимально оперативно.

Там додали, що наразі немає жодних підстав для запровадження графіків відключень.

Нагадаємо, востаннє графіки відключень світла вводили ще у березні.

Раніше в «Укренерго» назвали чотири чинники, від яких залежить підготовка енергосистеми до майбутньої зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: