Маємо резерв потужності: Україна починає експортувати електроенергію у Молдову

Читать на русском
За результатами аукціону було розподілено 51% (330 з 650 МВт) всієї доступної пропускної спроможності мереж у цьому напрямку серед чотирьох учасників.
Економічна правда

«Укренерго» провело перший аукціон з розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії у Молдову.

Про це повідомлеяє пресслужба компанії.

У які країни та скільки Україна експортувала електроенергії з 2011 рокуУкраїна постійно експортувала електроенергію до Угорщини і Словаччини, з перервами – в Польщу, Румунію, Білорусь і Молдову.

Зазначається, що датою постачання є 11 квітня.

«За результатами аукціону було розподілено 51% (330 з 650 МВт) всієї доступної пропускної спроможності мереж у цьому напрямку серед чотирьох учасників», - йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» наголосили, що через війну в Україні та пов'язані з цим ризики, наразі доступ до міждержавних перетинів розподіляється лише на короткостроковий період на добових аукціонах.

«Сьогодні відбудеться аукціон з розподілу 80 МВт пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку Польщі на дату постачання 12 квітня. Також наразі узгоджується можливість відкриття експорту у Словаччину», - зазначили у компанії.

Як пояснили у пресслужбі, Україна відновлює експорт електроенергії у Європу за умови першочергового забезпечення українських споживачів та надлишку виробництва електроенергії в енергосистемі. Таке рішення прийняло Міненерго у п’ятницю, 8 квітня.

Нагадаємо, що 2 квітня енергетики закінчили ремонт на енергооб'єктах в трьох областях, постраждалих від атаки росіян. У цей день були повністю скасовані всі відключення у всіх регіонах; система залишається стабільною.

Водночас через обстріли російських військ 2 квітня було пошкоджено обладнання теплоелектростанції ДТЕК, через що вона припинила виробництво електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: