В «Укренерго» назвали чотири фактори, від яких залежить підготовка енергосистеми до майбутньої зими

Читать на русском
Підготовка енергосистеми до майбутньої зими залежить від чотирьох факторів. В Укренерго розповіли, як готуватимуться до можливих атак рф.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що план з відновлення енергетичних об'єктів полягає у тому, аби встигнути до початку опалювального сезону підсилити захист підстанцій.

Про це він повідомив у ефірі марафону «Єдині новини».

Згідно зі словами Володимира Кудрицького, підготовка енергосистеми до майбутньої зими залежить від чотирьох факторів, а саме фізичний захист енергооб’єктів, відновлення генерації, обладнання та фінанси для цього.

Голова «Укренерго» зазначає, що компанія активно готується до наступної зими і ухвалює рішення, які допоможуть захистити енергооб'єкти.

«І ми дуже вдячні Державному агентству з відновлення та розвитку інфраструктури України, з яким ми співпрацюємо у цьому, щоб захистити магістральну інфраструктуру та критично важливі енергооб’єкти», – заявив Володимир Кудрицький.

Крім того, за словами голови «Укренерго», в компанії активно працюють над підготовка теплоелектроцентралей до зими, а також відновленням генерації на гидро та теплоелектростанціях.

«Важливо також законтрактувати і привезти в Україну достатню кількість обладнання, яке необхідне для ремонту мереж, електростанцій. Також важлива наявність грошей для того, щоб ремонтувати пошкоджені енергооб’єкти, підстанції, мережі», – зазначив Кудрицький.

Водночас, на думку Кудрицького, ці компоненти допоможуть підготуватися та пережити майбутню зиму без масштабних відключень.

Нагадаємо, 29 березня через негоду в Україні (сильний вітер, сніг та дощ) у 12 областях України запроваджували аварійні відключення електроенергії. Проте уже наступного дня роботи щодо відновлення електропостачання у північних, центральних та південних регіонах були завершені.

Також варто додати, нещодавно глава «Укренерго» заявив, що найближчими місяцями в енергосистемі України дефіциту не очікується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: