Міжнародна федерація каное розглядає повернення росіян та білорусів на турніри

Читать на русском
Міжнародна федерація каное вирішила повернути спортсменів із росії та Білорусі на турніри під своєю егідою у нейтральному статусі.
Фото: НОК

Міжнародна федерація каное (ICF) вирішила повернути спортсменів із рф та Білорусі на турніри під своєю егідою у нейтральному статусі.

Про це повідомляється на офіційному сайті ICF.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

В організації заявили, що «буде створена незалежна комісія для розгляду всіх заявок спортсменів із росії та Білорусі, які хочуть виступити як нейтральні спортсмени».

Комісія зобов’язується «встановити правила та положення, які необхідні для розгляду відповідності спортсмена до вимог».

При цьому федерація збереже заборону допуску офіційних осіб з обох країн. Вони не зможуть відвідувати турніри під егідою федерації.

Зазначимо, МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів з рф та Білорусі в нейтральному статусі і за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні. При цьому в командних видах спорту заборона залишилася в силі.

Нагадаємо, Україна бойкотуватиме ЧС з дзюдо через участь у змаганнях росіян та білорусів.

Також повідомлялося, що в МОК відклали рішення про допуск спортсменів із росії та Білорусі на змагання.

Раніше стало відомо, що ще одна країна скасувала змагання з фехтування через допуск росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: