Україна бойкотуватиме ЧС з дзюдо через участь у змаганнях росіян та білорусів

Читать на русском
Збірна України з дзюдо вирішила бойкотувати головний старт змагального сезону, чемпіонат світу через допуск до змагань росіян та білорусів.
facebook.com/judo

Збірна України з дзюдо вирішила бойкотувати головний старт змагального сезону, чемпіонат світу через допуск до змагань росіян та білорусів.

Про це повідомив тренер національної збірної Віталій Дубров Суспільному.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

«Звісно, дізналися через сайт IJF, адже вчора був останній день реєстрації спортсменів на чемпіонат світу. Ми чекали й сподівалися, що здоровий глузд переможе. На жаль, перемогли російські рублі», – заявив він.

Дуброва заявляє, що Міжнародна федерація дзюдо не провела перевірку тих спортсменів, які подавали заявки на чемпіонат світу. Він наголошує, що більшість спортсменів причетні до російських силових структур.

«У списку росіян практично всі спортсмени причетні до силових структур або входять до ЦСКА чи Росгвардії. Тим паче в інтернеті купа фотографій, де вони у військовій формі, з Шойгу фотографуються, нагороди отримують. Тобто казати, що був якийсь моніторинг, звісно ніхто цього не робив, якась формальність», – додав тренер.

Офіційну заяву про бойкот чемпіонату буде оприлюднено у понеділок.

Нагадаємо, 28 березня Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення з питання дозволу участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Раніше уряд Британії закликав компанії-спонсори Олімпійських ігор вчиняти тиск на Міжнародний олімпійський комітет, щоб не допустити участі російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: