Криптобіржа Binance могла допомагати росії обходити санкції – Bloomberg

Читать на русском
США почали розслідування щодо найбільшої у світі криптобіржі Binance, яка могла допомагати росії обходити запроваджені проти неї санкції.
Колаж: Слово і діло

Міністерство юстиції США розслідує, чи використовували криптобіржу Binance для того, щоб дати змогу росіянам обходити санкції США і переказувати гроші.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на кілька анонімних джерел.

Розслідування, яке веде відділ національної безпеки міністерства юстиції, спрямоване на те, щоб з'ясувати, чи дозволяли посадовці компанії Binance обходити росіянам санкції США, пов'язані із вторгненням росії до України, та переказувати гроші через свою торгову платформу.

Джерело повідомляє, що Binance веде переговори з міністерством юстиції, щоб вирішити попередні скарги про те, що біржу використовували для ухилення від санкцій проти Ірану до того, як ввели суворий контроль за дотриманням.

Росії вдається обходити санкції та купувати необхідну електроніку для війни – BloombergРосії вдається обходити санкції Європейського Союзу та Великої сімки, щоб забезпечити постачання електроніки для війни в Україні.

У заяві Binance говориться, що компанія повністю дотримується всіх американських та міжнародних фінансових санкцій. Крім того, згідно з протоколами компанії, кожен клієнт має пройти контроль, який включає перевірку країни проживання та персональну ідентифікацію.

Видання стверджує, що наразі ні біржа, ні її керівники не були звинувачені в правопорушеннях.

Нагадаємо, з 2014 року міністерство юстиції США розслідувало дуже мало справ через порушення санкцій, запроваджених проти російської федерації.

Також повідомлялося, що США та союзники розглядають можливість майже повної заборони експорту до Росії.

Крім того, у G7 домовилися краще реагувати на ухилення від санкцій та постачання зброї росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: