Більше санкцій проти рф і нові пакети допомоги: Шмигаль підбив підсумки візиту до Канади та США

Читать на русском
Уряду вдалося укласти багатомільйонні угоди та домовитися про нові зобов'язання партнерів щодо підтримки України під час візиту української делегації до Канади та США.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряду вдалося укласти багатомільйонні угоди та домовитися про нові зобов'язання партнерів щодо підтримки України під час візиту української делегації до Канади та США.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Канаді глава уряду провів «продуктивні зустрічі» з прем'єром Джастіном Трюдо та віце-прем'єром Христею Фріландом. Сторони поновили Угоду про вільну торгівлю, а також домовилися про надання чергового пакету військової підтримки.

Шмигаль заявив, що Boeing пробачила Україні борг у 200 млн доларів: про що йдетьсяГлава уряду подякував Boeing за це рішення та зазначив, що розраховує на подальшу співпрацю та розвиток інвестицій компанії в Україні.

Крім того, в ході візиту урядової команди канадська влада оголосила про прийняття нового пакет санкцій проти росії.

«Зокрема, проти компанії «Волга-Дніпро». Готуємось до конфіскації літака АН-124 та інших активів агресора в Канаді та передачі їх на користь України. Проти 120 юридичних та фізичних осіб, включаючи представників «росатому», запровадили також санкції США», – розповів Шмигаль.

У Вашингтоні прем'єр зустрівся з міністрами оборони, фінансів, торгівлі та транспорту США, а також із прем'єром Польщі, міністрами фінансів Британії, Німеччини, Франції, головами МВФ, Світового банку, ЄІБ та іншими чиновниками. Ключові теми – поновлення України, санкції, фінансова підтримка.

«Угоди зі Світовим банком, USAID та DFC. Світовий банк виділяє 200 млн. доларів на відновлення енергетики, а DFC допоможе у залученні приватних інвестицій для відновлення економіки. Крім того, компанія Boeing звільняє українські компанії від зобов'язання 200 млн доларів», – зазначив глава уряду.

Крім цього, Шмигаль з командою взяв участь у Круглому столі міністерського рівня на Spring Meetings. Під час заходу українська делегація отримала запевнення країн G7 у виділенні додаткової підтримки на суму понад 5 млрд. доларів.

Ще 1,8 млрд. франків надасть Швейцарія, а Данія створює спецфонд і планує заповнити його на 1 млрд. євро. За словами Шмигаля, Іспанія, Ірландія, Японія, Литва, Латвія, Ісландія та Нідерланди також нададуть Україні додаткову підтримку.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр заявив, що влада Франції готова надати Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 2 млрд євро.

Раніше Шмигаль назвав 5 пріоритетів у відновленні України у 2023 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: