У G7 домовилися краще реагувати на ухилення від санкцій та постачання зброї росії

Читать на русском
Глави МЗС країн Великої сімки домовилися посилювати санкції проти росії, краще реагувати на спроби ухилення від них, а також на постачання зброї рф третіми сторонами.
ua.depositphotos.com

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» домовилися посилити координацію для запобігання та реагування на ухилення від санкцій, а також постачання зброї росії.

Про це йдеться у заяві G7 за підсумками зустрічі у Японії.

Повідомляється, що міністри закордонних справ понад півтори години обговорювали війну в Україні. На зустрічі наголошувалося на необхідності продовжувати жорсткі санкції проти росії та підтримку України, а також зміцнювати співпрацю з країнами «Глобального Півдня».

«Міністри закордонних справ G7 підтвердили, що вони, як і раніше, віддані посиленню, повній координації та забезпеченню дотримання санкцій проти росії, а також продовженню рішучої підтримки України. Вони наголосили, що росія має негайно та беззастережно вивести всі сили та техніку з України. Крім того, на додачу до засудження заяви президента путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, міністри закордонних справ G7 підтвердили неприйнятність безвідповідальної ядерної риторики рф», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що країни G7 додатково підтримають Україну на суму понад 5 мільярдів доларів.

Днями президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти 438 фізичних та 254 юридичних осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: