З 2014 року США мали розслідувати більше справ про порушення санкцій проти росії – Politico

Читать на русском
Мін'юст США розслідував дуже мало справ через порушення антиросійських санкцій, запроваджених із 2014 року. Більш актина робота розпочалася після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Міністерство юстиції США розслідувало дуже мало справ через порушення санкцій, запроваджених проти російської федерації з 2014 року.

Про це йдеться у матеріалі Politico.

ЄС створить спецорган для контролю за дотриманням санкцій проти рф – BloombergСвою участь в ініціативі підтвердили дев'ять країн ЄС – Чехія, Кіпр, Данія, Угорщина, Литва, Мальта, Румунія, Словенія та Іспанія.

Зазначається, що позиція Мін'юсту США у питанні переслідування порушників санкцій проти росії стала жорсткішою лише після повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року.

Видання дослідило застосування Міністерством юстиції США санкцій, експортного контролю та інших покарань, спрямованих проти росії за її майже десятирічний напад на Україну.

Аналіз охопив сотні сторінок судових записів та інших матеріалів, а також розмови з колишніми американськими чиновниками, які мають досвід у сфері національної безпеки та правоохоронних органів.

Так, з 2014 року було відкрито усього 14 кримінальних справ, причому деякі з них стосувалися війни проти України лише дотично.

На ситуацію вплинуло повномасштабне російське вторгнення. Кількість таких розслідувань у США різко зросла за кілька місяців 2022 року. Прокурори порушили щонайменше 18 справ з обвинувальними висновками або звинуваченнями щодо 39 людей.

Видання наголошує, що матеріали справ часто стосуються порушень, які були скоєні кілька років тому. Тобто, порушники вже повинні були б понести відповідальність.

За словами американських прокурорів, їм заважала відсутність співпраці з боку інших країн, зокрема, Великої Британії.

Водночас, зауважує видання, незрозуміло, чи був до 2022 року достатнім тиск американської сторони на інші країни у питанні співпраці.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден на рік подовжив санкції проти росії.

Також відомо, що США ввели санкції ще проти двох російських компаній, пов'язаних з авіацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: