Bloomberg: США та союзники розглядають можливість майже повної заборони експорту до рф

Читать на русском
Підхід, який обговорюють дипломатичні представники, переверне існуючий режим санкцій: будуть лише деякі виключення із повної заборони.
Maxx-Studio/Shutterstock.

США та партнери розглядають можливість заборони на більшу частину експорту до росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що це потенційно може посилити економічний тиск на президента рф володимира путіна.

Посадовці країн Великої сімки обговорюють цю ідею напередодні саміту G7 у Японії, який має відбутися у травні. Головною метою обговорень є залучення країн-членів ЄС до тиску на рф.

Підхід, який обговорюють дипломатичні представники, переверне існуючий режим санкцій: будуть лише деякі виключення із повної заборони.

Якщо лідери G-7 схвалять цей крок на саміті, то потрібно буде узгодити саме те, що буде виключено, причому ліки та сільськогосподарська продукція, включаючи продукти харчування, дуже ймовірно, залишаться доступними для експорту.

Але існують потенційно серйозні перешкоди для впровадження заборони. Щоб набути чинності в ЄС, нові критерії повинні бути прийняті всіма членами, і це спровокує гостру дискусію з огляду на ймовірну негативну реакцію компаній, які все ще експортують товари до росії, а також ризик помсти з боку Москви.

Раніше міністри закордонних справ країн «Великої сімки» домовилися посилити координацію для запобігання та реагування на ухилення від санкцій, а також постачання зброї росії.

Нагадаємо, що країни G7 також додатково підтримають Україну на суму понад 5 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: