Російська влада скасувала паради на 9 травня мінімум у 20 містах

Читать на русском
Паради на 9 травня, за підрахунками ЗМІ, скасували щонайменше у 21 місті росії, а також окупованого Криму. Причому захід скасували і в містах, дуже віддалених від фронту.
Фото: kremlin.ru

Паради на День перемоги не проводитимуть мінімум у 21 місті росії та окупованого Криму. При цьому рік тому у цих містах паради були.

Це підрахунки російського видання «Верстка».

Як змінювалося ставлення українців до святкування Дня перемогиУкраїнці за останні кілька років змінили своє ставлення до Дня перемоги – тепер це вже не таке важливе свято. Як відбувалося переосмислення – на інфографіці.

Так, з міркувань безпеки від парадів на 9 травня відмовилися в Калузі, Рязані, Орлі, Саратові, місті Гусєв Калінінградської області, Липецьку та Єльці, а також Тюмені.

У Пскові та Великих Луках влада вирішила не проводити паради не лише через питання безпеки, а й за «морально-етичними аспектами»: за словами місцевого губернатора, в регіон на реабілітацію приїжджає багато військових, які звуки феєрверків «сприймають абсолютно по-іншому ».

У Курську парад вирішили не проводити, «з огляду на поточну ситуацію», а у Бєлгороді — «аби не провокувати противника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців» у центрі міста.

У Краснодарі та Сочі паради формально не скасовували, але влада заявила, що військову техніку цього року можна буде побачити лише в Новоросійську. Влада Брянська заявила, що хотіла б провести парад, але «не може».

Парадів на 9 травня не буде також у містах, віддалених від фронту – Нижньовартівську, Сургуті та Ханти-Мансійську – із «солідарності» з іншими регіонами.

Також окупаційна влада скасувала паради в анексованому Криму – у Керчі та Сімферополі.

Нагадаємо, в аналітичному центрі Atlantic Council скасування парадів пов'язують із масштабним браком військової техніки.

Окрім парадів, по всій росії скасували традиційну ходу «Безсмертного полку».

У Москві парад буде, але на святкові заходи приїде лише один іноземний гість.

При цьому в українській розвідці порадили цивільним росіянам не ходити на парад 9 травня та взагалі триматися подалі від військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: