В Atlantic Council назвали ймовірну причину скасування в рф парадів на 9 травня

Читать на русском
Офіційні особи рф заявляють, що скасування парадів викликане міркуваннями безпеки. Однак аналітики вважають, що справжня причина полягає в тому, що через втрати на фронті рф відчуває дедалі більшу нестачу танків.

Росія може скасовувати традиційні паради на 9 травня через масштабну нестачу військової техніки.

Про це повідомляє аналітичний центр Atlantic Council.

Офіційні особи рф заявляють, що скасування парадів викликане міркуваннями безпеки. Однак аналітики вважають, що справжня причина полягає в тому, що через втрати на фронті рф відчуває дедалі більшу нестачу танків і зі зрозумілих причин прагне уникнути висвітлення масштабу цих втрат.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

В Atlantic Council зазначають, що за час перебування при владі путін перетворив 9 травня на квазірелігійний культ зі своїми власними догмами.

«Культ перемоги, нав'язаний путіним, вже давно задає тон у російській політиці та громадському житті. Внутрішніх та зарубіжних противників путінського режиму регулярно називають «фашистами», при цьому всілякі поточні питання розглядаються через призму Другої світової війни, що поляризує», – йдеться у статті.

Враховуючи значущість цього дня для росії, пояснення влади про те, що скасування парадів пов'язане з проблемами безпеки, виглядають дуже дивним.

З іншого боку, аналітики визнають, що «путіну нема чого святкувати».

«В останні місяці його вторгнення зіштовхнулося із серією невдач як на військовому, так і на дипломатичному фронтах, що робить перспективу перемоги більш віддаленою, ніж будь-коли», – повідомили в аналітичному центрі.

Нагадаємо, цього року паради скасовані у Курську та Білгороді, які розташовані неподалік кордону з Україною. Крім того, окупаційна влада Криму і Севастополя також скасувала всі святкові заходи на 1 і 9 травня з «міркувань безпеки».

Раніше «Слово і діло» розповідало, що таке танки Т-54/Т-55, які рф перекидає в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: