У росію на святкування 9 травня приїде лише один іноземний лідер – ЗМІ

Читать на русском
До путіна на святкові заходи на 9 травня збирається приїхати лише один іноземний лідер – президент Киргизстану.
Фото: Sputnik

У росії на святкові заходи з нагоди 9 травня чекають лише на одного іноземного лідера – президента Киргизстану Садира Жапарова.

Про це повідомляє російське видання «Ведомости» з посиланням на дипломатичне джерело та співрозмовника, близького до адміністрації путіна.

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

Жапаров, як очікується, візьме участь в урочистих заходах, присвячених Дню перемоги.

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков не відповів на запитання видання про те, чи приїде до Москви хтось ще із іноземних лідерів, наприклад, Олександр Лукашенко.

2022 року після повномасштабного вторгнення в Україну на московському параді на честь 9 травня взагалі не було жодного іноземного лідера: у кремлі заявили, що «просто вирішили не кликати гостей».

Нагадаємо, у Курську та Бэлгороді, а також в окупованому Криму було скасовано паради на 9 травня. В аналітичному центрі Atlantic Council це пов'язують із масштабним браком військової техніки.

Крім того, по всій росії скасували традиційну ходу «Безсмертного полку».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: